Tielbeton in bedrijf: nieuw, maar
met schat aan kennis en ervaring

Tielbeton heeft een grote capaciteit, groot assortiment betonsoorten en produceert bewust.

Een gerenommeerde Tielse onderneming komt weer in bedrijf. De betonmortelcentrale die vroeger bekend was van Van Hesteren Betonmortel wordt opnieuw opgestart onder de naam Tielbeton. Een nieuwe naam en een nieuwe start, gebaseerd op meer dan anderhalve eeuw bedrijfshistorie. Het voormalige Van Hesteren werd opgericht in 1855 en richtte zich sinds 1962 op de productie en levering van betonmortel. Het familiebedrijf Dekker uit IJzendoorn kocht de centrale in 1991. In 2008 werd hij voor tien jaar verhuurd. Nu wordt Tielbeton, met steun van Dekker, terug in werking gebracht.

“Technisch is dit een van de betere betonmortelcentrales in het land”, zo vertellen bestuurders André van den Broek en Sjaak Wezenberg van de Dekker Groep. “De capaciteit is groot met 150 kuub beton per uur. Vanuit de Dekker Groep wordt daar een schat aan ervaring en technische kennis aan toegevoegd om aannemers op de bouwplaats te bezoeken, adviseren en helpen.”

Dekker is eigenaar van verschillende andere betonmortelcentrales, waaronder Wessel in Barneveld. Van oorsprong is Dekker een zand- en grindonderneming. “Dat is een garantie voor de leveringsbetrouwbaarheid van Tielbeton”, benadrukken de beide bestuurders, “want wij hebben de grondstoffen dus altijd voorradig.”

Advisering

In technisch opzicht heeft Tielbeton het complete plaatje te bieden aan aannemers in de wijde omgeving rond Tiel; met naast de grote capaciteit en de leveringsbetrouwbaarheid ook een ruim aanbod in kwaliteiten betonmortel. “Wij kunnen klanten op de bouw adviseren over de juiste keuze en toepassing”, zegt Van den Broek. “Liefst worden we al vroeg betrokken bij projecten zodat we meteen kunnen meedenken over de passende kwaliteit beton. Elke toepassing vraagt immers een andere samenstelling van zand, grind en cement. We denken en buigen mee met de wensen van opdrachtgevers, kunnen op ‘hun tijd’ leveren en hebben de mogelijkheden om beton te verpompen.”

Betonakkoord

Ook in ander opzicht start Tielbeton opnieuw als een onderneming van deze tijd. De moedermaatschappij heeft getekend voor het Betonakkoord en streeft daarmee naar sterke terugdringing van de CO2-uitstoot in de branche en voor het hergebruik van grondstoffen in zijn productie. “Onze bedrijfsauto’s zijn veelal elektrisch”, vult Wezenberg aan en we hebben aandacht voor de mogelijkheden van waterstof in ons transport.”

“Tielbeton wordt een prettig bedrijf om mee te werken, zowel voor klanten als medewerkers”, besluiten Van den Broek en Wezenberg. “Naarmate we verder groeien, zullen we zeker op zoek gaan naar chauffeurs en mengmeesters uit de regio, om ons team te versterken.”

Ga voor het beste beton en bel vandaag nog voor een offerte